Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

До 2 років позбавлення волі засуджено місцевого чиновника, який підтримував злочинні дії окупантів та виправдовував збройну агресію РФ

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури судом засуджено місцевого чиновника, який обвинувачувався у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, а також глорифікації її учасників (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).
Прокурором у суді доведено, що чоловік у телефонних розмовах зі своїми близькими родичами та знайомими висловлював проросійські погляди та наративи російської пропаганди, а також виправдовував та визнавав правомірною російську агресію, підтримував дії окупантів в Україні та вважав українців ворогами.
Із займаної посади чиновника звільнено.
Суд визнав чоловіка винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.
Наразі прокуратурою вивчається законність судового рішення.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.
Вкотре нагадуємо, що жоден випадок підтримки окупантів не залишиться поза увагою правоохоронних органів. Усі винні особи будуть притягнуті до відповідальності передбаченої законом.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 623