Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

Задоволено позов прокуратури про стягнення до бюджету 1,26 млн гривень

З метою зниження ціни на необхідні товари лікарського призначення для запобігання пандемії, пов’язаної з хворобою COVID-19, Кабінетом Міністрів України затверджено перелік товарів, ввезених на митну територію України, які звільняються від сплати мита та оподаткування податком на додану вартість.
Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, Черкаською окружною прокуратурою виявлені факти безпідставного включення до ціни системи киснепостачання податку на додану вартість, у закладі охорони здоров’я.
Окрім незаконно доданого ПДВ до вартості зазначеного товару, прокуратурою виявлено також неналежне виконання підрядником умов договору, яким передбачалося встановлення вказаної кисневої установки, зокрема було прострочено виконання зобов’язання більше ніж на 5 місяців.
Реагуючи на виявлені порушення та діючи в інтересах держави, прокуратура звернулася з позовом до приватного підприємства про стягнення до бюджету коштів у сумі 1,26 млн грн, який господарським судом Черкаської області задоволено в повному обсязі.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 515