Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

За позовами прокуратури припинено право приватної власності громадян на 7 земельних ділянок водного фонду

Цього тижня виконанням судових рішень завершено понад 2-річні судові спори, ініційовані Черкаською окружною прокуратурою з метою повернення у власність територіальної громади 7 земельних ділянок загальною площею майже 0,5 га, оціночною вартістю понад 18 млн грн.
Указані земельні ділянки, розташовані поблизу с. Свидівок Черкаського району, мали у своєму складі землі водного фонду, що унеможливлювало перебування їх у приватній власності.
Встановивши факт отримання цих земель громадянами у власність для дачного будівництва, прокурор звернувся до суду з позовами про визнання незаконними та скасування рішень сільської ради про їх надання, правовстановлюючих документів та державної реєстрації, зобов’язання повернути земельні ділянки з незаконного володіння.
Судові рішення про задоволення позовних вимог прокурора набрали законної сили та виконані – право приватної власності на земельні ділянки припинено, тепер вони є власністю усієї місцевої територіальної громади.   
Крім того, упродовж останніх двох тижнів Черкаським районним судом задоволено 2 інших позови Черкаської окружної прокуратури щодо усунення перешкод у користуванні територіальною громадою земельними ділянками водного фонду загальною площею майже 2 га, вартістю понад 50 млн грн.
Після набрання судовими рішеннями законної сили їх також буде невідкладно звернуто на виконання.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 656