Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Прокурорами в апеляційному суді доведено законність вироку, винесеного черкащанці за державну зраду

За принципової позиції прокурорів обласної прокуратури Черкаським апеляційним судом відмовлено у задоволенні апеляційної скарги адвоката в інтересах черкащанки, яку Придніпровським районним судом м. Черкаси засуджено до 10 років позбавлення волі за державну зраду та розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 110 КК України).
Нагадуємо, що у березні 2022 року правоохоронними органами затримано жительку м. Черкаси, яка з початку вторгнення окупаційних військ на територію Україну почала співпрацювати з представниками РФ, була залучена до ворожої діяльності через заборонені російські соціальні мережі, де вона активно пропагувала політику держави-агресора та підтримувала ворожі наративи.
За допомогою месенджеру «Viber» жінка передавала представникам держави-агресора фото об’єктів з описом щодо зосередження збройних сил, укріплень та фортифікації будівель.
Наразі апеляційним судом вирок місцевого суду залишено без змін. Засуджена перебуває під вартою.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечувався співробітниками УСБУ в Черкаській області.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 640