Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

Жителю Христинівки, який пропонував неправомірну вигоду поліцейському, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Христинівського відділу Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Христинівка, який намагався надати  неправомірну вигоду правоохоронцю (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).
За версією слідства, у травні цього року 48-річний чоловік керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та був зупинений працівниками патрульної поліції. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, чоловік пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн.
Правопорушення було задокументоване нагрудною камерою правоохоронця, що стало підставою для повідомлення чоловікові про підозру.
Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 589