Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

Земельні ділянки, вартістю майже 18 млн грн, будуть повернуті Уманській територіальній громаді

Уманською окружною прокуратурою встановлено факт незаконного вибуття з комунальної власності територіальної громади м. Умані 4 земельних ділянок загальною площею майже 0,8 га, ринковою вартістю майже 18 млн грн.
Так, за відсутності прийнятих Уманською міською радою у передбаченому законом порядку рішень про надання спірних земельних ділянок громадянам, ними здійснено державну реєстрацію права приватної власності на земельні ділянки комунальної власності, які у подальшому відчужені одному з підприємств.
У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду з позовними заявами про витребування цих земельних ділянок.
На цей час 2 позови вже задоволено судом.
Також господарським судом Черкаської області взято до уваги переконливі докази з матеріалів кримінального провадження та доводи прокурора й постановлено рішення про задоволення позову прокурора, у результаті чого витребувано на користь Уманської територіальної громади третю земельну ділянку в м. Умані, загальною ринковою вартістю понад 3 млн грн.
Спір щодо четвертої земельної ділянки, яка була предметом досудового розслідування у кримінальному провадженні, наразі слухається господарським судом.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 557