Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2023

Трьом чоловікам, яких підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

За процесуального керівництва відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом чоловікам за фактом зґвалтування неповнолітньої особи (ч. 3 ст. 152 КК України).
За даними слідства, 06.05.2023 троє чоловіків, двоє з яких на момент вчинення злочину були працівниками поліції, під час спільного відпочинку вчинили дії сексуального характеру стосовно 17-річної дівчини без її добровільної згоди.
Стороною обвинувачення до суду скеровано клопотання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак ухвалою суду 08.05.2023 усім трьом підозрюваним обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.
Наразі прокурори готують апеляційні скарги на зазначені судові рішення.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) ТУ ДБР, розташованого у м. Києві.
Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 636