Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2023

Прокуратура продовжує боротьбу з наркозлочинцями

За процесуального керівництва прокурорів Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Канева за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України – незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичного засобу, вчинене повторно.
За даними слідства, 35-річний чоловік, маючи не зняту і не погашену судимість, незаконно збував подрібнену речовину рослинного походження, яка згідно з висновком судово-хімічної експертизи містить в своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, продовжуючи свій злочинний умисел, перебуваючи на території навчального закладу, збув таблетки, які згідно з висновком експертизи містять у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено – метадон.
У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
Крім того, за процесуального керівництва прокурорів Городищенського відділу Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру жительці Мліївської ОТГ за фактом незаконного збуту психотропної речовини (ч. 1 ст. 307 КК України).
Слідством встановлено, що 34-річна місцева жителька незаконно придбала та зберігала психотропну речовину – амфетамін, яку в подальшому збула особі за 500 гривень.
Довідково: ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 750