Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

За вчинення крадіжки засуджено двох черкащан

Черкаською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно двох жителів міста Черкаси, які скоїли крадіжку в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України).
Прокурором у суді доведено, що два місцевих жителі за попередньою змовою, шляхом незаконного проникнення до приватного будинку вчинили крадіжку майна черкащанки, а саме побутової техніки на суму понад 16 тисяч гривень.  
Судом обох обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України., та одного з правопорушників, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти власності, засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі; а іншому обвинуваченому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 615