Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

На лаві підсудних чоловік, який займався збутом наркотичних та сильнодіючі лікарські засобів

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно черкащанина, який незаконно придбав та зберігав з метою збуту наркотичні засоби у великих розмірах, а також та сильнодіючі лікарські засоби (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321 Кримінального кодексу України).
За даними слідства місцевий житель, незаконно придбав наркотичний засіб – метадон та сильнодіючий лікарський засіб – димедрол, які зберігав з метою подальшого збуту у формі «закладок» у вільно доступних місцях на території міста Черкаси.
У ході особистого обшуку в чоловіка вилучено 31  згорток з наркотичними та сильнодіючими лікарськими засобами, а також виявлено 30 згортків з вказаними речовинами, які чоловік сховав на вулицях міста у формі «закладок».  
За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 321 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.  
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 225