Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Незаконне заволодіння підприємством: повідомлено про підозру двом жителям Кропивницького

За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом особам за фактом протидії законній господарській діяльності (ч. 2 ст. 206 КК України).
Слідством встановлено, що двоє жителів Кропивницького 35 та 36 років на Черкащині заволоділи майновими правами одного з товариств з обмеженою відповідальністю шляхом підроблення документів.
Під час обшуку працівники поліції виявили та вилучили мобільні телефони, на яких вказані особи зберігали електронні копії використаних у злочинній схемі документів та чорнові записи, які стосуються механізму вчинення співучасниками протиправних діянь.
На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.
Довідково: санкція частини 2 статті 206 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до чотирьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 539