Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2023

Судитимуть директора підприємства, який заволодів бюджетними коштами на суму майже 75 тис. грн

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за фактами привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та складання й видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, директор підприємства, будучи службовою особою, яка наділена організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, шляхом зловживання своїм службовим становищем під час виконання будівельних робіт за договором будівельного підряду, укладеного з органом місцевого самоврядування, вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві дані про їх виконання в повному обсязі та заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 75 тис. грн.
Санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 1 ст. 366 КК України –штраф або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 586