Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

У Смілі засуджено 39-річного злісного крадія

Прокурорами Смілянської окружної прокуратури забезпечено підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні за обвинуваченням раніше судимого жителя міста Сміла за вчинення ряду крадіжок, в тому числі офіційних документів, а також зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин без мети збуту (ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 357, ч. 2 ст. 309 КК України).
Прокурором у суді доведено, що 39-річний чоловік скоїв низку крадіжок на підприємстві, зокрема викрав електроінструмент, кабель, спінінг, а також пневматичну гвинтівку. Окрім цього, з метою заволодіти чужим майном викрав паспорти.
Продовжуючи свій злочинний умисел, зловмисник скоїв ще ряд квартирних крадіжок, звідки виніс кошти, ноутбук, мобільні телефони, планшети, пляшки з алкогольними напоями, спричинивши потерпілим матеріальної шкоди на загальну суму майже 31 тис. грн.
Не зупиняючись на вчиненому, чоловік здійснив ряд крадіжок різних побутових товарів з магазину «Аврора».
Крім того, у ході обшуку помешкання обвинуваченого вилучено саморобний пристрій для паління, пакет з частинами рослин зеленого кольору, паперовий згорток з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, які згідно з висновком експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабіс.
Під час особистого обшуку в чоловіка було виявлено та вилучено два фольгових згортки з порошкоподібною речовиною, яка згідно висновком судової експертизи містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін
Вироком Смілянського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним  та засуджено до 6 років 2 місяців позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 774