Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

Самовільне будівництво – судитимуть канівчанина

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Канева за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій ділянці (ч. 3 ст. 197 КК України)
За даними слідства 69-річний чоловік у порушення вимог чинного законодавства, самовільно, без належного оформлення права власності, права користування чи оренди на землю, та її державної реєстрації зайняв земельну ділянку у місті Каневі, яка знаходиться у комунальній власності Канівської міської територіальної громади, та без відповідних документів, які дають право виконувати будівельні роботи побудував гараж, загальною площею 28 м2.
У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 633