Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

Жителя Донеччини затримано «на гарячому» під час передачі інформації ворогу про місця дислокації ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури на Донеччині затримано та повідомлено про підозру пособнику держави-агресора і так званої ЛНР, який надавав допомогу ворогу у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Слідством встановлено, що житель Донеччини, проживаючи в одному з сіл Олександрівського району, де триває бойове зіткнення Збройних Сил України та військ ворога, упродовж 2022 – 2023 років передавав представникам силового крила терористичної організації «ЛНР» інформацію та точні координати про місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, у тому числі підрозділів протиповітряної оборони та іншої української військової техніки, з метою нанесення ворогом ракетного та артилерійського ураження.
Підозрюваний був затриманий у себе вдома в момент передачі інформації представникам країни-агресора. У ході обшуку помешкання чоловіка вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та флеш-накопичувачі, на яких містяться докази його допомоги російським окупантам та терористам «ЛНР».
Також слідчо-оперативною групою проведено огляди місцевості за тими координатами, які надавав ворогу підозрюваний, та підтверджено дійсність розташування позицій українських військових.
Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечується співробітниками УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 517