Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2023

За втручання органів прокуратури буде збережено ще дві пам’ятки архітектури - «Будинок з грифонами (кін. ХХ ст.)» та «Церковнопарафіяльна школа (1910 р.)»

Органи прокуратури не залишаючись осторонь резонансних подій, пов’язаних з порушенням законодавства про охорону культурної спадщини, реагують шляхом пред’явлення до суду позовних заяв про зобов’язання власників об’єктів культурної спадщини укласти охоронний договір, що забезпечить збереження пам’яток культури та підтримання їх у належному стані.
Як приклад, цього року прокурорами скеровано до суду позови про зобов’язання власників пам’яток архітектури – «Будинок з грифонами (кін. ХХ ст.)», що розташована в історичному місці обласного центру – на Замковому узвозі та «Церковнопарафіяльна школа (1910 р.)» у м. Черкаси, укласти охоронні договори.
Черкаським окружним адміністративним судом підтримано позицію прокурорів та зобов’язано власників об’єктів культурної спадщини упродовж місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти з управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації охоронні договори на вказані пам’ятки архітектури.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 480