Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

Прокуратурою встановлено факт набуття у приватну власність земельної ділянки в обхід визначеної законом процедури

Реалізуючи представницькі повноваження у сфері земельних правовідносин Звенигородською окружною прокуратурою встановлено факт незаконного набуття громадянином земельної ділянки площею 2,00 га для ведення особистого селянського господарства на території однієї з територіальних громад Звенигородського району.
Так, на підставі державного акту про право власності на землю за місцевим жителем зареєстровано право приватної власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. Однак прокуратурою в суді доведено, що громадянину земельна ділянка в установленому законом порядку не передавалася, а розпорядження районної державної адміністрації, з урахуванням якого видано державний акт, насправді не стосується передачі землі у власність відповідачу.
З метою відновлення порушеного державного інтересу та для забезпечення органу місцевого самоврядування реальної та безперешкодної можливості реалізувати права власника землі окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування з чужого незаконного володіння спірної земельної ділянки.
За результатами судового розгляду Шполянським районним судом позовні вимоги прокурора задоволені. Після набрання рішенням законної сили прокуратурою буде вжито заходів щодо реального повернення земельної ділянки територіальній громаді.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 524