Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

До 6 років ув’язнення засуджено 19-річного уманчанина за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних і психотропних речовин

За публічного обвинувачення Уманської окружної прокуратури 19-річного уманчанина засуджено за незаконне придбання, зберігання без мети збуту у великих розмірах особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено (ч. 2 ст. 309 КК України), а також за незаконне придбання та зберігання з метою збуту наркотичних засобів, вчинене повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).
Прокурором у суді доведено, що чоловік, будучи раніше судимим, зберігав без мети збуту особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP, масою 4,057 грама, а також придбав та зберігав з метою збуту на території міста Умані особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, масою 36,166 грама.
Суд з урахуванням зібраних у ході досудового розслідування доказів визнав молодика винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі зловмисник чекає вступу вироку в законну силу, перебуваючи під вартою.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 530