Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

Прокуратура в суді відстояла необхідність належного оформлення права власності на землю закладу освіти

Прокуратурою встановлено, що в одному із сіл Черкаського району функціонує ліцей, земельна ділянка якого використовується без оформлення та реєстрації права постійного користування.
Відсутність правовстановлюючих документів на земельну ділянку під навчальним закладом створює передумови для зловживань щодо розпорядження нею, а також ризики щодо нормального функціонування закладу та навчального процесу, що можуть призвести до негативних наслідків і порушення прав дітей.
З метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства Черкаською окружною прокуратурою подано до Черкаського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправною бездіяльності сільської ради щодо неоформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, яку використовує ліцей, зобов’язавши орган місцевого самоврядування вжити заходів щодо їх оформлення.
Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду адміністративний позов Черкаської окружної прокуратури задоволено повністю та зобов’язано сільську раду вжити відповідних заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на вказану земельну ділянку.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 623