Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2023

Прокурори в апеляції домоглися покарання екскерівника одного з районних підприємств електромереж за одержання неправомірної вигоди

Органи прокуратури принципово реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених.
Так, вироком Маньківського районного суду колишнього керівника одного з районних підприємств електромереж ПАТ «Черкасиобленерго» визнано невинним та виправдано за недоведеністю прийняття пропозиції про одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368-3 КК України).
Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокурори звернулися із скаргою до апеляційного суду.
Прокурором у суді апеляційної інстанції доведено, що посадовець прийняв від одного із підприємців пропозицію про одержання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США за сприяння в підприємницькій діяльності з використанням наданих повноважень.
Суд, врахувавши усі доводи сторони обвинувачення, скасував виправдувальний вирок та постановив новий, призначивши підсудному покарання у вигляді штрафу в розмірі 12 тис. 750 грн з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, на строк 1 рік.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 590