Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2023

Прокуратурою забезпечено дотримання прав ув’язнених

Упродовж 2022 року органами прокуратури Черкаської області забезпечено належний нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації.
Результати наглядової діяльності позитивно вплинули на стан додержання законів щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення затриманих, ув’язнених та засуджених, режиму їх тримання, дотримання конституційних прав громадян у спеціальних установах національної поліції, слідчому ізоляторі та виправній установі.
На належному рівні забезпечено прокурорський нагляд з питань конвоювання спецконтингенту конвойними підрозділами та нарядами органів Національної поліції в області.
Випадків незаконного утримання осіб в установах попереднього ув’язнення упродовж минулого року не допущено.
За принципової позиції прокурорів майже зменшено кількість невиконаних постанов суду про застосування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та кількість осіб, які ухилились від виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.
Вжитими заходами зменшено кількість вчинених кримінальних правопорушень засудженими у місцях позбавлення волі та попереднього ув'язнення, а також не допущено жодного самогубства.
Упродовж минулого року працівниками органів прокуратури області забезпечено належну участь у судовому розгляді 1226 судових справ, пов'язаних з виконанням вироків.
Не припиняється робота із запобігання незаконній доставці в установи ДКВС області заборонених предметів працівниками цих установ. На цей час у судах на розгляді перебувають 4 кримінальних провадження вказаної категорії.
Крім того, минулого року викрито двох ув’язнених, які з використанням злочинного впливу збували у місця несвободи наркотичні засоби. Стосовно вказаних осіб скеровано до суду обвинувальні акти.
Робота на вказаному напрямі триває.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 839