Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2022

За службу ворогу засуджено псевдопідполковника так званого Міністерства оборони ДНР

За публічного обвинувачення Черкаської обласної прокуратури судом засуджено місцевого жителя, який брав участь у терористичній організації «Донецька народна республіка» та сприяв її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що житель Жашківського району Черкаської області, перебуваючи на території Донецької області, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Донецька народна республіка», з 2014 року проходив військову службу в одному з підрозділів ДНР.
У подальшому чоловік брав участь у заснуванні «Спортивного клубу армії (СКА) Міністерства оборони ДНР». Обравши собі фіктивне військове звання «підполковник», тривалий час очолював його. На вказаній посаді займався вишколом бойовиків, проводив навчання з бойової підготовки та стрільби.
Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси так званого підполковника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі засуджений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia  здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 794