Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

За виправдовування збройної агресії та схвалення політики країни – агресора засуджено жительку м. Сміли

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури доведено у суді вину жительки м. Сміла за вчинення злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України.
За даними слідства жінка за допомогою власного мобільного телефону з мотивів несприйняття нині діючої української влади та схвалення політики країни-агресора, розмістила в забороненій соціальній Інтернет-мережі «Одноклассники» на персональній сторінці, яка має відкритий доступ для необмеженого кола користувачів, ряд публікацій, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація її учасників.
За результатами судового розгляду та враховуючи, що обвинувачена свою провину визнала повністю та шкодує про вчинене, суд визнав жінку винною в інкримінованих їй епізодах злочинної діяльності та призначив остаточне покарання у вигляді 5 років позбавлення без конфіскації майна з іспитовим терміном 3 роки.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 314