Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2022

До 2 років позбавлення волі загрожує чоловікові за домашнє насильство

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 37-річного жителя одного із сіл Золотоніського району, який вчиняв домашнє насильство над своєю дружиною (ст. 126-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї дружини, з якою спільно проживає, це виявлялося у словесних образах, погрозах, нецензурних висловлюваннях на її адресу, а в результаті призвело до психологічних страждань та погіршення якості  життя жінки.
Упродовж 2021-2022 років обвинувачений неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства стосовно дружини, у тому числі в присутності спільних неповнолітніх дітей, однак належних висновків для себе не зробив.
Наразі обвинувальний акт скеровано до Драбівського районного суду Черкаської області для розгляду по суті.
У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 783