Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2022

Ухилення від мобілізації – черкащанину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України - ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
Так, житель м. Черкаси, будучи військовозобов’язаним та визнаним військово-лікарською комісією придатним для проходження військової служби, отримав в Черкаському об’єднаному міському центрі комплектування та соціальної підтримки повістку для проходження військової служби під час мобілізації у зв`язку з оголошенням Указом Президента України від 24 лютого 2022 року загальної мобілізації та призовом на військову службу у Збройні Сили України. Однак до місця призову не прибув.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, досудове розслідування триває.
Довідково: санкція ст. 336 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 686