Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2022

На Золотоніщині повідомлено про підозру місцевому жителю, який збував наркотики та зберігав зброю

Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного придбання та зберігання з метою збуту психотропної речовини, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 307 КК України), незаконного придбання та зберігання наркотичних і психотропних речовин без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України), а також зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства 33-річний раніше судимий житель м. Золотоноша збував особливо небезпечну психотропну речовину – амфетамін, маса якого в перерахунку на суху речовину становить 0,168 г.
Окрім цього, у ході обшуку за місцем проживання правопорушника вилучено згортки з подрібненою речовиною зеленого кольору і кристалічною речовиною білого кольору, пристрій для куріння, предмети, схожі на боєприпаси. Усі речові докази направлено для проведення відповідних експертиз.
Наразі чоловікові повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю.
У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 569