Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2022

На Харківщині затримано місцевого жителя за підозрою у передачі ворогу інформації про місцерозташування підрозділів ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру пособнику держави-агресора і так званої ДНР, який сприяв ворогу у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 2 ст. 28 ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства житель Харківської області разом із спільником, який нині перебуває на тимчасово окупованій території України, упродовж вересня - жовтня 2022 року, за допомогою Інтеренет-месенджера передавав представникам силового крила терористичної організації «донецька народна республіка» інформацію та точні координати про місце дислокації підрозділів ЗСУ, а також української військової техніки на території Харківської області.
У ході обшуку за місцем проживання у чоловіка вилучено мобільний телефон, на якому містяться докази допомоги російським окупантам та терористам «ДНР».
За клопотанням прокурора та слідчого судом застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави.
Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Черкаській області.
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 689