Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2022

На Черкащині засуджено браконьєра та стягнуто 112 тис. грн на користь бюджету

За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури судом засуджено жителя Черкаського району, який обвинувачувався у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що завдало істотної шкоди (ч. 1 ст. 249 КК України).
Так, житель одного з сіл Черкаського району, перебуваючи на Канівському водосховищі річки Дніпро за допомогою двох рибальських сіток в період нересту незаконно наловив риби виду: плітка, окунь, густера та карась, чим завдав істотної шкоди рибному господарству на загальну суму 112 тис. грн.
Враховуючи наявність доказів, суд визнав винним чоловіка та призначив покарання у вигляді обмеження волі на 1 рік із застосуванням іспитового строку на це й же термін.
Крім того, судом задоволено позов Смілянської окружної прокуратури, яким з вказаної особи на користь бюджету стягнуто 112 тис. грн шкоди, заподіяної незаконним виловом риби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 867