Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

У Каневі викрито чоловіка, який незаконно зберігав численну кількість боєприпасів

За процесуального керівництва прокурорів Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Канів у незаконному носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
За версією слідства 53-річний чоловік, перебуваючи в зоні здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, діючи умисно, незаконно придбав патрони різного калібру в кількості 609 шт, ручний гранатомет РПГ-22, реактивний двигун до пострілу ПГЛ-7, корпус гранати РГД-5 та корпус гранати Ф-1, 3 корпуси гранати РГН, 3 запали та пластиковий тубус, всередині якого знаходиться пороховий заряд до пострілу ПГ9. У подальшому придбані боєприпаси та вибухові пристрої перевіз до власного гаража у м. Каневі, де зберігав до моменту виявлення та вилучення в ході обшуку працівниками поліції.
На цей час досудове розслідування триває.
За вчинення кримінального правопорушення підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 847