Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2022

Прокуратура домоглася повернення в комунальну власність земель водного фонду

Черкаською окружною прокуратурою виявлено факт незаконної передачі Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області для потреб особистого селянського господарства земельної ділянки загальною площею 1 га, яка входить до складу земель водного фонду з об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення ландшафтного заказника «Рогозинські острови».  
Не дивлячись на спроби фізичної особи приховати вказаний факт шляхом вчинення низки фіктивних правочинів, Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про визнання протиправним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області й  витребування земельної ділянки.
Рішенням апеляційного суду позов прокуратури задоволено в повному обсязі та постановою Верховного суду залишено в силі.
Проте, не бажаючи повертати у власність держави та громади земельну ділянку загальною площею 1 га, фізична особа в період слухання справи судами оформила її поділ на дві окремі ділянки площею 0,3 га та  0,7 га.
Відтак, Черкаською окружною прокуратурою до суду скеровано два окремих позови до фізичної особи про скасування державної реєстрації права приватної власності та зобов’язання повернути землі водного та природо-заповідного фонду площею 0,3 га та 0,7 га, які судом задоволено у повному обсязі.
Наразі право на земельну ділянку площею 0,3 га скасовано, з метою скасування права на земельну ділянку площею 0,7 га прокуратурою вживаються заходи щодо виконання рішення суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1077