Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2022

На Черкащині судитимуть уродженку РФ

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженки  Брянської області російської федерації, яка проживаючи в м. Черкаси, поширювала матеріали на підтримку російської агресії проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства жінка з мотивів несприйняття нині діючої української влади та схвалення політики країни-агресора, поширювала на сторінках однієї із соціальних мереж публікації, в яких містилися виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація представників збройних формувань держави-окупанта.
До вирішення судом справи по суті обвинувачена перебуватиме під домашнім арештом.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчими УСБУ в Черкаській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 983