Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2022

Судитимуть посадовця за незаконний видобуток корисних копалин

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням  колишнього керівника підприємства, яке без дозвільних документів здійснювало видобування корисних копалин загальнодержавного значення в одному з кар’єрів Черкаської області (ч. 4 ст. 240 КК України).
У ході слідства з’ясовано, що вказана посадова особа в порушення вимог чинного законодавства, достовірно знаючи, що термін дії дозвільних документів сплинув, продовжила виробничо-господарську діяльність підприємства, спрямовану на видобуток корисних копалин, що призвело до незаконного видобування, у тому числі шляхом вибухів, 252 152 м3 корисних копалин загальнодержавного значення.
Розмір збитків, заподіяних діями посадовця державі внаслідок самовільного користування надрами, становить понад 450 млн грн.
Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України.
Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 920