Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2022

Поліцейському – браконьєру повідомлено про підозру за незаконний вилов риби

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчими повідомлено про підозру поліцейському одного із територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в Черкаській області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).
У ході слідства з’ясовано, що вказана посадова особа, знаючи про заборону вилову риби в нерестовий період, не маючи права на спеціальне використання водних живих ресурсів, разом із спільником, перебуваючи в акваторії Кременчуцького водосховища в адміністративних межах
м. Канева Черкаської області, за допомогою заборонених знарядь лову – трьох сіток, виловив рибу та раків, чим заподіяв істотну шкоду рибному господарству України, розмір якої перевищує 853 тис. грн.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Черкаси) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за оперативного супроводу Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу розміром від 17 000 до 51 000 грн або обмеження волі на строк до 3 років.   
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 765