Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

Депутату –глорифікатору обрано запобіжний захід

За клопотанням, погодженим процесуальним прокурором Черкаської обласної прокуратури, Соснівським районним судом м. Черкаси депутату Черкаської міської ради, якого підозрюють у глорифікації представників країни-агресора, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (за ч.ч. 1 і 3 ст. 436-2 КК України).
Нагадаємо, що вказана особа після заборони діяльності політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», публічно заявивши про підтримку України в російсько-українській війні, продовжувала залучати прибічників «руZкого міра», серед яких поширювала інформацію, в якій заперечувала військову агресію рф проти України, вчинення російською армією військових злочинів, а також засуджувала діяльність військово-політичного керівництва України.
При обранні запобіжного заходу суд визначив підозрюваному альтернативною заставу в сумі 208 тис. грн. Не погоджуючись з прийнятим рішенням щодо суми, визначеної судом застави, процесуальним прокурором внесенно апеляцію на рішення слідчого судді, оскільки прокурор просив визначити мінімальну суму застави 1 млн грн.
Примітка відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1449