Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора підприємства, яке займалося незаконним виготовленням та збутом алкогольних напоїв

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, досудове слідство в якому проводилося СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, за фактом незаконного виготовлення спирту етилового та алкогольних напоїв, їх зберігання, транспортування та збуту (ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).
Так, за версією слідства житель Черкащини, будучи директором підприємства з виготовлення слабоалкогольної продукції, організував незаконне виготовлення спирту етилового та алкогольних напоїв на території комплексу нежитлових приміщень у м. Черкаси, де знаходяться виробничі потужності, очолюваного ним підприємства. У подальшому незаконно виготовлені алкогольні напої реалізовувалися через Інтернет-сайт підприємства та мережу спеціалізованих магазинів-кафе.
Наразі прокурором затверджено та скеровано до суду для розгляду обвинувальний акт стосовно директора вказаного підприємства, який обвинувачується  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України.
Довідково: обвинуваченому загрожує покарання за ч. 1 ст. 204 КК України у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; за ч. 2 ст. 204 КК України – у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти  років.
    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 710