Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Черкаською обласною прокуратурою 571 тис.грн звернено в дохід держави

За клопотаннями прокурорів Черкаської обласної прокуратури звернено в дохід держави 571 тис. грн, що були внесені підозрюваними на виконання ухвал суду про застосування запобіжного заходу у виді застави.
    Так, у  квітні 2022 року за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України, затримано 4 осіб, які на території однієї з громад Звенигородського району Черкаської області зберігали з метою збуту та збували психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, а також зберігали з метою збуту особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - канабіс.  
     За клопотаннями сторони обвинувачення 29.04.2022 підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Однак суд визначив заставу підозрюваним в сумі від 397 тис. грн до 74 тис. грн та поклав на них ряд процесуальних обов’язків.  
      Підозрюваними сплачено заставу, проте покладені на них обов’язки судом вони свідомо порушували.
   Оцінивши зібрані докази, суд погодився з доводами прокурора про систематичне невиконання підозрюваними покладених на них обов’язків, внаслідок чого заставу, внесену кожним із вказаних осіб, було звернено в дохід держави, до однієї підозрюваної застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, щодо інших – заставу в більшому розмірі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 909