Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

Боротьба з колаборантами триває

Черкаською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні СВ УСБУ в Черкаській області за обвинуваченням черкащанина у глорифікації (вихвалянні та звеличенні) учасників збройної агресії російської федерації (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
Відповідно до висунутого обвинувачення вказана особа у період з 16 до 22 березня 2022 року поширювала в одній із соціальних мереж матеріали, в яких звеличувала та вихваляла військовослужбовців російської федерації, які беруть участь у збройній агресії проти України.
Крім того, він займався розповсюдженням відеоматеріалів порнографічного характеру (ч. 3 ст. 301 КК України).
Свою винуватість в інкримінованих йому діяннях не визнає, незважаючи на те, що стороною обвинувачення зібрані достатні докази вчинення ним кримінальних правопорушень.
Водночас судом першої інстанції обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який за принципової позиції прокурора судом апеляційної інстанції змінено на тримання під вартою, з можливістю внесення застави. Через 3 місяці перебування в умовах слідчого ізолятора вказаною особою було внесено заставу.
Санкцією ч. 3 ст. 436-2 КК України передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна та ч. 3 ст. 301 КК України передбачено покарання до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 1131