Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2022

Прокуратурою скеровано обвинувальний акт до суду стосовно жительки Монастирищини за фактом самовільного зайняття земельної ділянки

Уманською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки одного з сіл Монастирищенської територіальної громади, яка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч 1 ст. 197-1 КК України – самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику.

Розслідуванням установлено, що жителька одного з сіл Монастирищенської територіальної громади, в серпні 2021 року самовільно зайняла 25 гектарів земельної ділянки, яку використовувала для засівання сільськогосподарськими культурами, не маючи на це дозвільних документів.

У результаті таких протиправних дій, Монастирищенській міській раді заподіяно значну майнову шкоду на суму 116 тисяч 350 гривень, яка в подальшому в повному обсязі відшкодована до бюджету Монастирищенської міської ради.

Самовільно захоплені землі правопорушницею звільнено та повернуто територіальній громаді. Органом місцевого самоврядування ці землі уже надані громадянам для здійснення законної сільськогосподарської діяльності.

Досудове розслідування здійснювалось дізнавачами ВП № 1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1065