Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2022

Черкащанці повідомлено про підозру через підтримку російської агресії в Україні та солдатів ворожої держави

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці м. Черкаси у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України.

У ході слідства з’ясовано, що зазначена громадянка України, поширювали в одній із соціальних мереж матеріали, в яких міститься глорифікація (восхваляння, звеличення) представників російської федерації, які приймають участь у збройній агресії проти України.

Зокрема, підозрюваною поширено малюнок у вигляді прапорів росії та Білорусії, на фоні яких розміщена літера «Z» з текстом такого змісту «Мы вместе победим нацизм!», а також публікацію, на якій зображено фото військовослужбовця рф з текстом такого змісту «Полковник Александр Бернгард, командир бригады морской пехоты, стал героем россии на Украине».

Окрім наведених публікацій також виявлено ряд інших проросійських матеріалів, які несуть негативний вплив на Українську Державність.

Наразі фігурантка злочину співпрацює зі слідством, розкаюється у вчиненому та вже видалила із соціальних мереж ганебний контент.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБУ в Черкаській області.

Нагадуємо, що з часу введення у Кримінальний Кодекс України статті 436-2 (у березні 2022 року), за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури слідчими УСБУ в Черкаській області повідомлено про підозру десятьом особам за фактами підтримки російських окупантів та збройної агресії рф проти України.

Причиною своїх дій фігуранти злочинів здебільшого називають вплив ворожої пропаганди через російські засоби масової інформації та російські соціальні мережі, а також спілкування з родичами, які проживають у росії.

Вкотре наголошуємо, що кожен випадок підтримки окупантів буде виявлено, а причетних осіб – буде викрито та притягнуто до відповідальності, передбаченої Законом.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 952