Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2022

Прокуратура домоглась у суді справедливого покарання для обвинуваченого за незаконну державну реєстрацію земельних ділянок

Прокурорами Уманської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні по факту складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, яке спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, по факту складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, яке спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України, а також по факту невиконання та неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, за ознаками кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Встановлено, що 38-річний чоловік, обіймаючи посаду державного кадастрового реєстратора, будучи державним службовцем, всупереч інтересам служби, провів незаконну державну реєстрацію ряду земельних ділянок державної форми власності, розташованих в адміністративних межах м. Умані та Уманського району, загальною площею 16,2 га.

Вироком Уманського міськрайонного суду від 14.04.2022 обвинуваченого визнано винним та засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на 1 рік 6 місяців, із застосуванням іспитового строку терміном на 2 роки.
 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 737