Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

Затримано мешканця Черкаської області, який повідомляв представникам збройних сил російської федерації інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Черкаської області про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України.

У ході слідства з’ясовано, що підозрюваний, упродовж березня-квітня 2022 року, надавав представникам держави-агресора інформацію про місце дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, які беруть участь у відсічі російських окупантів.

Також фігурант злочину закликав здійснити ракетні удари по українським військовим об’єктам.

Зазначені дії затриманий мешканець Черкащини вчиняв з мотивів несприйняття діючої української влади та схвалення політики країни-агресора. Метою ж його дій було фізичне знищення військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України та допомога російським окупантам.

На цей час прокурорами та слідчими готується клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 114-2 КК України передбачено покарання від 8 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 888