Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2022

За принципової позиції прокуратури взято під варту чоловіка, який підозрюється у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану

Під час воєнного стану органи прокуратури Черкаської області продовжують виконувати покладені на них функції та принципово реагувати на будь-які прояви.

Так, 03.04.2022, за процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури в порядку ст. 208 КПК України у м. Сміла затримано жителя м. Житомир.

Слідством установлено, що підозрюваний тимчасово, у зв’язку з воєнним станом введеним на території держави, проживав у жителя м. Сміла, з яким був раніше знайомий. Будучи обізнаним про місце знаходження цінностей потерпілого, скористався його відсутністю та здійснив крадіжку грошових коштів у сумі 3400 грн.

Затриманому 04.04.2022 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та 05.04.2022 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 917