Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2022

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Черкаси за незаконне зберігання зброї

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси, який без передбаченого законом дозволу зберігав вогнепальну зброю та набої різного калібру.

Нещодавно обласною прокуратурою повідомлялось про затримання Службою безпеки України жінки, яка почала працювати на рф з початку вторгнення окупаційних військ в Україну та передавала інформацію, фото та відеоматеріали про розташування на території Черкаської області військових об’єктів.

Під час проведення обшуку у домоволодінні зловмисниці, окрім доказів, які підтверджували її причетність до державної зради, також вилучено вогнепальну зброю – пістолет «Luger Parabellum», 2 магазини до нього та 63 патрони різного калібру, які зберігав її чоловік, без передбаченого законом дозволу.

Обох підозрюваних затримано та Соснівським районним судом м. Черкаси їм обрано тримання під вартою.

На цей час матеріали стосовно одного із підозрюваних виділено в окреме провадження та стосовно нього прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт. Щодо дружини цього фігуранта ще проводиться досудове розслідування.

Обласна прокуратура наголошує, що з початком вторгнення окупаційних військ в Україну у цивільного населення все частіше з’являється незареєстрована зброя. І це зовсім не засіб захисту від ворога, а потенційна небезпека для пересічних громадян.

Мати зброю – це дуже велика відповідальність, тому правила поводження з нею повинен знати і пам’ятати кожен її власник, адже їх порушення може становити небезпеку для оточуючих.

Отримати та зберігати зброю, у тому числі з метою відсічі та стримування збройної агресії російської федерації, можна лише на підставі Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» відповідно до порядку та вимог, встановлених Міністерством внутрішніх справ України.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 263 КК України передбачене максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 947