Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2022

Апеляційну скаргу прокурора задоволено та черкащанина, який восхваляв російських окупантів взято під варту

За результатами розгляду апеляційної скарги Черкаської обласної прокуратури скасовано судове рішення одного із місцевих судів, яким обрано домашній арешт черкащанину, який в одній із соціальних мереж розмістив у період російсько-Української війни низку публікацій, які глорифікують (восхваляють) російських окупантів.

Суд апеляційної інстанції врахував всі доводи та вимоги прокурора, наведені ним у апеляційній скарзі, та в залі суду особу, яку підозрюють у підтримці російської армії, взято під варту та поміщено до слідчого ізолятора.

Нагадуємо, що 24.03.2022 за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України, у зв’язку з розміщенням ним в одній із соціальних мереж публікацій, в яких звеличується подвиг російського льотчика, який бомбить військових ЗСУ та містяться слова підтримки путіну та армії росії.  

Крім того, підозрюваним поширено цинічні матеріали в яких зображено силуети двох військових, які ціляться один в одного, при цьому один прикриває собою дитячий візочок, під ним розміщено прапор рф, а другий – ховається за дитячим візочком, під ним розміщено прапор України, з наступними текстом: «Вот в чем разница» та «Каждый выполняет задачи по-разному».

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 436-2 КК України передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 866