Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2022

Чоловік, який спричинив неповнолітньому ножове поранення, постане перед судом

Під пильним оком ювенальних прокурорів залишається захист прав та інтересів дітей в умовах військового стану.

Черкаською окружною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом спричинення неповнолітньому тяжких тілесних ушкоджень, за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Органом досудового розслідування встановлено, що 28-річний мешканець Звенигородського району Черкаської області на початку грудня 2021 року перебуваючи у вечірній час в громадському місці, а саме неподалік входу до магазину «Делікат» у м. Черкаси, наніс 14 – річному неповнолітньому один удар ножем в область задньої поверхні стегна, у зв'язку з чим, останній отримав тілесні ушкодження, що відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень як такі, що небезпечні для життя.

За результатами проведеної судово-психіатричної експертизи з’ясовано, що чоловік на момент спричинення тілесних ушкоджень перебував у стані неосудності, у зв’язку з чим, прокурором 30.03.2022 до суду скеровано клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру.

Крім того, у зв’язку з встановленням факту вчинення суспільно- небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, в стані неосудності, зловмиснику змінено запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до закладу з наданням психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1031