Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2022

Ще 5 неповнолітніх осіб відповідатимуть перед законом за неправдиве повідомлення про підготовку вибухів у навчальних закладах

У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами завідомо неправдивих повідомлень про замінування закладів освіти на території Черкаської області викрито ще 5 неповнолітніх фігурантів. Напередодні, як повідомлялося раніше, у ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронцями викрито 4 неповнолітніх порушників.

З’ясовано, що підлітки 11, 12, 14, 15 років, з використанням соціальних мереж вчиняли дії, пов’язані із створенням та розповсюдженням анонімних «фейкових» відомостей щодо загрози знищення і пошкодження будівель навчальних закладів. Наразі вилучено їхні мобільні телефони та гаджети для проведення відповідних досліджень.

Такі незаконні дії правопорушників кваліфікуються за ч. 2 ст. 259 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Водночас, до неповнолітніх, які не досягли загального віку кримінальної відповідальності, законодавство передбачає застосування примусових заходів виховного характеру.

На цей час слідство триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на повне, всебічне зясування всіх обставин події.

Звертаємо увагу батьків на необхідність здійснювати контроль за колом спілкування дитини, акаунтів у соціальних мережах і групах, до яких вона входить, огляд фото та відео в гаджетах і організацію змістовного дозвілля підлітків, а також посилення уваги до поведінки своїх дітей.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

 

кількість переглядів: 1479