Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2022

Контрабанда близько 1 кг кокаїну - до 6 років позбавлення волі засуджено громадянина Бразилії

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури Бориспільським міськрайонним судом Київської області визнано винним іноземного громадянина у ввезенні контрабандним шляхом в Україну наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305, ч. 3 с. 307 КК України), засудивши його до 6 років позбавлення волі.

За даними слідства, громадянин Федеративної Республіки Бразилія в липні 2021 року власноручно заповнив митну декларацію у міжнародному аеропорту «Бориспіль», в якій зазначив відсутність на момент проходження митного контролю товарів, переміщення яких через державний кордон України обмежено або заборонено. Однак, за результатами проведення комплексу слідчих та процесуальних дій, при застосуванні комп’ютерної томографії черевної порожнини, виявлено та зі шлунково-кишкового тракту іноземця медикаментозним шляхом вилучено 90 капсул, заповнених кокаїном, загальною вагою близько 1 кг, які він контрабандним шляхом ввіз в Україну з Бразилії.

Оперативному розгляду обвинувачення стосовно бразильця сприяв належний супровід кримінального провадження УСБУ в Черкаській області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1422