Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2022

10 років за ґратами проведе винуватець смертельної ДТП, в якій постраждали діти

За принципової позиції прокурорів Черкаської обласної прокуратури колегією суддів кримінальної палати Черкаського апеляційного суду залишено без змін вирок Маньківського районного суду Черкаської області, яким жителя міста Кропивницький визнано винним у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, а також позбавлено права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

В суді прокуратурою доведено, що 22.05.2020 водій автомобіля «Toyota Land Cruiser-200», рухаючись на автодорозі сполученням «Київ-Одеса», перебуваючи під дією амфетаміну, здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Mercedes Vario», в результаті чого останній автомобіль здійснив перекидання, в подальшому VIP-автівка зіткнулася з автомобілем «ВАЗ 21114».

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій та три пасажири автомобіля «ВАЗ 21114», серед яких одна малолітня дитина, загинули на місці пригоди, два неповнолітні пасажири з вказаного транспортного засобу отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1251