Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2021

Прокуратура Черкащини та суспільство – ювенальні прокурори вчергове провели просвітницькі заходи в навчальних закладах (ФОТО)

Прокуратурою приділяється особлива увага профілактичним і просвітницьким заходам в навчальних закладах області.

Так, упродовж жовтня-грудня 2021 року вказані заходи проведені на правову тематику в понад 40 навчальних закладах з дітьми різної вікової категорії.

Зокрема, в ході проведення профілактичного заходу в Черкаському національному університеті імені Б. Хмельницького начальником відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Валентиною Колчіною ознайомлено студентів із законодавством України про права дітей, міжнародними, європейськими стандартами та принципами поводження з дитиною, Конвенцією ООН про права дитини.

Особливу увагу студентів звернуто на недопущення вчинення протиправних дій, вказано на можливі наслідки допущених правопорушень. Окремо висвітлено питання відповідальності за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Акцентовано увагу дітей на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи.

В загальноосвітніх закладах, ювенальними прокурорами обговорено з учнями поняття «булінгу». З’ясовували також його види та форми,  обговорили питання щодо його протидії. Наголошено на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та негативні наслідки проявів такої поведінки.

Такий формат навчання сподобався учням та студентам. В свою чергу, ювенальні прокурори працюють над новими темами заходів.

Робота на вказаному напрямі триває, попереду - нові зустрічі в навчальних закладах області.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1542