Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2021

Підроблення COVID-сертифікатів – у Черкасах оголошено підозру сімейному лікарю

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарці сімейної медицини одного з комунальних медичних закладів м. Черкаси за фактом підроблення COVID-сертифікатів і внесення фальсифікованих даних щодо проведення вакцинації до Національної електронної системи охорони здоров’я та інших електронних систем (ч. 2 ст. 358, ч. 1 ст. 362 КК України).

За версією слідства, підозрювана вносила неправдиві відомості до електронної форми сертифікатів про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відносно осіб, які насправді не вакцинувалися, формувала COVID-сертифікати, а в подальшому, з метою уникнення кримінальної відповідальності видаляла створені нею незаконні записи в електронних системах.

Вартість одного сертифікату коливалася від 3 до 5 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 974